Covid19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Zorgprestatiemodel 2022

In 2022 gaat Marnes GGZ over op het Zorgprestatiemodel (ZPM). Het ZPM is een landelijk model voor prestatiebekostiging, waarbij “prestaties” bepalen welke vergoeding de zorgaanbieder ontvangt voor de verleende zorg. Dit model zal van toepassing zijn op de gehele GGZ.

Het ZPM biedt diverse voordelen, zoals onder andere duidelijke maandelijkse facturen, die makkelijk te controleren zijn door cliënt en zorgverzekeraar. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor innovatie
en verlaging van de administratieve lasten. Meer informatie over het nieuwe ZPM vindt u in de patiëntfolder ZPM.

Marnes GGZ is in 2021 reeds gestart met de voorbereidingen. Dit om de overgang per 1 januari 2022 zo soepel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Bij de start van de behandeling zullen we onze cliënten informeren over de veranderingen en wat dit precies voor hen betekent.

Vragen over het Zorgprestatiemodel kunt u stellen via info@marnesggz.nl.