Covid19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Voor mensen met een verminderde levenskwaliteit door psychische problemen

The science of recovery

Marnes GGZ is een erkende instelling binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg en biedt dagbehandelprogramma’s aan voor mensen met een ernstig verminderde levenskwaliteit als gevolg van o.m. depressie, ernstige angststoornissen, post-traumatische stress en somatoforme stoornissen.

Veel van onze gasten hebben al een lange lijdensweg achter de rug, gaande van het niet erkennen of ernstig nemen van hun klachten tot verkeerde diagnoses en zinloze of ondoeltreffende behandelingen. Vaak hebben mensen die naar Marnes komen, niet enkel te kampen met depressie, angststoornissen, somatoforme stroornissen of het posttraumatische stresssyndroom, maar ook met ernstige uitputtingsverschijnselen.  Mentale gezondheidsproblemen en chronische vermoeidheid gaan zeer vaak hand in hand. Ons team bestaat uit hulpverleners die zijn opgeleid in diverse terreinen van de gezondheidszorg. Zij zijn vertrouwd met deze problematiek.

Wij bieden volgende
behandelingsprogramma’s aan:

Depressie

Lees meer

Post traumatische stress

Lees meer

Somatoforme stoornis

Lees meer

Angststoornis

Lees meer

Uw Marnes traject

Intakeprocedure

Via een van onze psychologen kunt u een intake procedure starten. Ook via de huisarts kunt u een doorverwijzing aanvragen.

DAGBEHANDELING TE MARNES

Uw dagbehandelprogramma start vanaf dag één van uw verblijf: de diagnostische intakeprocedure gebeurt immers vooraf in Nederland bij één van onze psychologen. Elk individueel programma wordt opgesteld op basis van een doorgedreven uitgebreide diagnose.

Aftercare

Succesvol herstel en blijvende resultaten vereisen toewijding en dagelijkse inzet. Omdat wij ons daar heel goed van bewust zijn, zorgen wij voor hulp en ondersteuning, ook na uw verblijf in Marnes.

Ontdek aftercare
Resultaat

Marnes is veel meer dan een hersteloord. Je wordt er 100% verwend, men luistert naar je, men houdt rekening met je als méns. Ik ben niet zo’n groepsmens, maar volgde naast mijn persoonlijke programma toch enkele lezingen en workshops over ‘stress’ en ‘energiegevend bewegen’. De psychotherapeuten zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam en dat doet echt deugd. Na mijn verblijf van 1 maand werd ik via Marnes Aftercare nog opgevolgd en gecoacht en kreeg ik via aanmoedigende mails lekkere recepten voor mijn nieuwe eetplan toegestuurd. Het is ook fijn om te weten dat ik steeds contact kan opnemen met een van de experten als ik vragen heb.

Mark S., 49 jaar, docent hogeschool.