Covid19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Heeft u nog vragen?
Kijk dan even of wij ze hieronder reeds beantwoordden

Ons dagbehandelprogramma duurt 31 dagen, dit is ook het behandelpakket dat door uw verzekeraar wordt vergoed.

Onze aanpak is vooreerst multidisciplinair, evidence-based, innovatief en zeer sterk gepersonaliseerd, gebaseerd op het gegeven dat chronische aandoeningen een bijzonder complex gegeven zijn en dat echte genezing slechts mogelijk is door middel van een 100% individuele benadering.

Het grote verschil met andere bestaande therapieën zit ook in onze doelstelling om duurzaam resultaat te bereiken. Wij zorgen er niet alleen voor dat uw psychisch leed wordt verzacht en uw energieniveau gevoelig verhoogt, maar ook dat uw levenskwaliteit voorgoed beter wordt. De behandeling eindigt niet op het einde van uw verblijf in Marnes. Al onze gasten kunnen genieten van een uitgebreide nazorg.

Tenslotte heeft Marnes nog een laatste troef: de unieke ligging, die op zich al een therapeutisch effect heeft.

Vooraleer u de behandeling in Marnes start, vindt er in Nederland een uitgebreide intakeprocedure plaats (consult bij een psycholoog, anamnese, uitgebreide labo-analyses), met als doel op basis hiervan een individueel behandelprogramma op te stellen.

 

Vanaf het ogenblik dat zowel u als wij ervan overtuigd zijn dat het Marnes-programma u kan helpen, bepalen wij voor u een opnamedatum. Afhankelijk van de dringendheid van uw situatie, zal u snel tot zeer snel van start kunnen gaan met het programma. Wij begrijpen dat veel mensen met psychische problemen dringend nood hebben aan een snelle oplossing voor hun probleem en wij doen het nodige om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Omdat wij een kleinschalig project zijn en zeer persoonsgericht werken, is het aantal opnames echter beperkt en dient u rekening te houden met een mogelijke wachttijd. Deze wachttijd bedraagt op dit moment 4 tot 8 weken.

Vanaf het ogenblik dat de opnamedatum is vastgelegd, Kan u uw vliegtickets reserveren. Het is belangrijk dat u eerst bij ons checkt wat het beste aankomstuur is in  verband met uw transport van en naar de luchthaven. Bij uw aankomst in Alicante (dit is de dichtstbijzijnde luchthaven die u na een vluchttijd van nauwelijks 2 uur vanuit Amsterdam bereikt) wachten wij u op aan de luchthaven en brengen wij u ter plaatse. In Marnes stellen wij u voor aan de mensen van ons team, die u tijdens uw verblijf met alle goede zorgen zullen bijstaan.

Marnes biedt eveneens zeer effectieve herstelbehandelingen en hervalpreventie voor (ex-)kankerpatiënten na chemotherapie. Indien er ruimte voor is, staan wij ook open voor mensen die bij ons willen verblijven in het kader van algemene gezondheidspreventie of duurzame geestelijke gezondheid. Deze twee behandelprogramma’s worden echter op dit moment niet vergoed door de verzekeraar.

Succesvol herstel en blijvende resultaten vereisen ook van uzelf toewijding en dagelijkse inzet. Vooral in de eerste dagen na uw ontslag zal dit een uitdaging zijn. Omdat wij ons daar heel goed van bewust zijn, zorgen wij voor hulp en ondersteuning, ook na uw verblijf in Marnes. Onze programma’s en dienstverlening zijn erop gericht om de vooruitgang die u boekte tijdens uw verblijf bij ons te bestendigen en om u te helpen de gezonde levensstijl die wij promoten blijvend aan te houden. Wij zorgen ervoor dat u – indien u dat wenst – in contact kunt blijven met de Marnes Aftercare, zodat u elke dag opnieuw zelf kunt blijven werken aan uw herstel.  Indien gewenst wordt u eveneens doorverwezen naar een aan Marnes verbonden psycholoog voor een natraject.

Het is niet mogelijk om samen met uw partner te Marnes te verblijven. Het is belangrijk dat u in Marnes volledig de focus kan leggen op uw eigen problematiek en herstel, daarom zijn we van oordeel dat de aanwezigheid van de partner eerder negatief kan zijn voor uw resultaat.

Omdat rust en herstel op de eerste plaats komen in Marnes, willen wij het gebruik van smartphones, tablets en laptops tot een minimum beperken. U zult echter niet helemaal van de buitenwereld afgesneden zijn. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u op welbepaalde tijden contact kunt opnemen met uw dierbaren.

Omdat de dagbehandeling wordt vergoed zijn wij genoodzaakt een vastgelegde intake procedure te volgen. Bovendien zit onze meerwaarde en grote kracht hem precies in de combinatie van een 100% persoonlijke benadering en evidence based therapieën. Daarom willen wij u en uw problematiek eerst goed leren kennen in een één op één gesprek, om samen met u uit te zoeken of Marnes voor u een oplossing kan zijn en welke therapieën voor u het beste kunnen werken. Vooraleer u toegelaten wordt, doen wij een uitvoerige screening, om op basis daarvan uw persoonlijke programma te kunnen samenstellen.

Marnes draagt discretie zeer hoog in het vaandel en bejegent alle gasten met het grootste respect. Wilt u vanwege gezondheidsredenen of persoonlijke voorkeuren een 100% privé-behandeling in ons centrum, dan kunnen wij u – afhankelijk van de beschikbaarheid – onderbrengen in een afgezonderd deel van ons domein, zodat u kunt genieten van alle behandelingen in de discretie van uw eigen ruimte.

Wij hebben langer dan tien jaar gezocht naar de ideale locatie voor ons residentieel gezondheidscentrum en in Marnes, een piepklein gehucht in Zuid-Spanje, vielen alle puzzelstukken samen. Het heeft een unieke ligging tussen de bergen en de kust. Het geniet van een microklimaat dat het hele jaar door ideaal is. Er is geen elektriciteitsnet en dus geen elektrosmog. In de wijde omgeving is er geen druk verkeer, geen industrie en geen industriële landbouw. De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft deze streek uitgeroepen tot de gezondste van heel Europa. Al deze factoren komen uw herstelproces ten goede. Bovendien loopt dwars door de plek waar het resort is gelegen een leylijn. Dit duidt op de aanwezigheid van een krachtige energiebaan, die we bijvoorbeeld ook terugvinden op de plaatsen waar de Egyptische piramiden staan of in Stonehenge, en maakt Marnes tot een helende plek.

Al deze voordelen kunnen we in Marnes ten volle benutten, maar daarnaast willen we ook klimaatneutraal zijn en blijven. We werken 100% op zonne-energie. Tevens zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de plaatselijke gemeenschap om de lokale cultuur en het sociale leven in de buurt te ondersteunen. We hebben geïnvesteerd in landbouwgrond om ter plaatse een Marnes Foundation op te richten die aan bio-landbouw en permacultuur doet. Alle producten voor de Marnes-keuken zijn plaatselijk en biologisch geteeld.

Heeft u interesse?

Een website kan veel informatie geven die nuttig kan zijn om een oplossing te vinden voor uw medisch probleem of levenskwaliteitsprobleem. Wij hebben de belangrijkste informatiepunten voor u samengevat, maar wij zijn ervan overtuigd dat u enkel de beste beslissing kunt nemen na een persoonlijk gesprek met een van onze experten.

Ik wil graag dat een expert contact met mij opneemt voor een vrijblijvend en vertrouwelijk telefonisch gesprek